Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.9.2020, Milan Šurkala, aktualita
Sociální síť Facebook nechce, aby se na ni snesla taková kritika za prezidentské volby jako v roce 2016. Ohlásila tak několik opatření i studii vlivu sociálních sítí na uživatele. Součástí má být i dobrovolná dočasná deaktivace účtu za až $120.
Deluxa (225) | 11.9.20208:52
Mna najviac posledne roky na fasbuku pobavili tie upravene terms ohladom obsahu hlavne sukromnych foto. Podla mna si to cita tak 1 clovek z miliona. Pointa je ze ak tam nahrajete vlastnu foto, zjednodusene vsetky prava idu na fasbuk resp. vy im udelujete dobrovolne prava. V preklade s tou foto si mozu robit co chcu,vratane digitalneho upravovania,ukladania, analyz a pod...ked mam aspon jednu funkcnu mozgovu bunku ­(co priemerny obcan usa ocividne nema­) nenahram tam ani kravske lajno pokial mi za to nieco neponuknu. Presne tak by to malo fungovat...
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4982) | 11.9.20209:21
"Pointa je ze ak tam nahrajete vlastnu foto, zjednodusene vsetky prava idu na fasbuk resp. vy im udelujete dobrovolne prava.­"

A Vy jste to četl? Přijde mi, že ne. Nebo jste to nepochopil, protože tvrdíte něco, co tam opravdu není ­(https:­/­/cs­-cz.facebook.com­/legal­/terms­). Ne, nemohou si dělat, co chtějí a ne, nedáváte jim práva. Dáváte jim licenci na použití, a to v rozsahu ­"veřejnosti­" Vašeho účtu ­(nastavení soukromí­). Je to logické a jinak to ani být nemůže. Kdybyste jim tu licenci pro použití neudělil, tak by FB tu fotografii ani nemohl ukázat Vašim přátelům na síti. Kdybyste ji neudělil, jaký smysl by pak vůbec mělo nahrávat tu fotku na FB, když by ji FB nebyl oprávněn nikomu zobrazit? Poslední verze těch podmínek to navíc vysvětluje o něco lépe než v minulosti.

Třeba malý výňatek ­"To například znamená, že když budete sdílet fotku na Facebooku, dáváte nám oprávnění ukládat, kopírovat a sdílet ji s jinými osobami ­(opět podle vašeho nastavení­), jako jsou poskytovatelé služeb podporující naši službu nebo jiné vámi používané Facebook produkty.­" Vždyť tohle je přeci důvod, proč tam tu fotku v prvé řadě nahráváte, ne? Aby se zobrazila jiným podle nastavení soukromí Vašeho účtu. Facebook přeci není žádná cloudová záloha fotek.
Odpovědět2  0
doriel (497) | 11.9.20209:40
Díky za odkaz, celkem dobré čtení. Podmínky jsou sepsané srozumitelně a dobře to objasní fungování facebooku. Je to přesně jak říkáte, pane Šurkala.

Cituji:
"Vlastníkem práv k duševnímu vlastnictví ­(jako jsou autorská práva nebo ochranné známky­) u takového obsahu, který vytvoříte a sdílíte na Facebooku a v dalších vámi používaných produktech společností Facebooku, jste vy.­"

Takže to nebude tak horké. Prostě za to že si tam všichni poustujou svoje večeře třicet fotek před zrcadlem má pak Zuckerberg hromadu peněz. Já mám facebook jen pro druhou práci, kde na webu do článků vkládám odkazy na facebookové profily fotbalistů a tak podobně. Za mě je facebook docela sr**ka, která ma bombastický potenciál, ale prostě nechci používat nejmocnější marketingový nástroj této doby. Vydělají si i beze mě :­)
Odpovědět0  0
kra.l (116) | 9.9.202015:37
Co to tu plácáte. To je jak jednu potrefená husa povídala a celé to překroutíte to snad není pravda.
Jedná se jen o test v USA, kde nabízejí za týden 10­-20 dolaru maximálně 6 týdnu. Za to, že se nebudou používat Facebook. Už jste jak novinky s těmi bláboly v nadpisech.
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (4982) | 9.9.202016:43
A co je tedy špatně? Až 20 dolarů za týden a až 6 týdnů ­(co sám potvrzujete­) je dohromady až 120 dolarů, ne? S deaktivací účtu na 6 týdnů, tam je špatně co? Takže kde je blábol? Jak byste si to představoval správně? Nemám problém uznat chybu a nadpis upravit, jak jsem to udělal už mnohokrát, ale opravdu mi není jasné, co je zde špatně. Navrhněte lepší.

Jen chci podotknout, že nadpis má omezenou délku, takže celá novinka opravdu nemůže být v nadpisu. To jen kdybyste tam chtěl přidávat moc vedlejších vět a přídavných jmen.
Odpovědět1  0
DarkRichelieu (1234) | 9.9.202011:19
Já si deaktivoval facebook sám a zadarmo. Měl jsem asi počkat a něco na tom trhnout :­-­)
Stejně to vidím tak že když volby vyhraje Trump stejně budou demokraté tvrdit, že za to může někdo jinej a ne voliči. A když vyhraje Biden tak tam stejně bude starý bílý muž.
Odpovědět2  0
M0RGAN (249) | 9.9.202018:36
Technická: za to, že minule vyhrál Trump, nemohli voliči ­(skoro o 3 miliony víc jich hlasovalo pro Clinton­), ale volební systém. Přesto Demokraté výsledek respektovali. Od Donalda by se totéž čekat nedalo, ten sám zpochybnil i volby minulé a letošní rovněž, třebaže ještě neproběhly.
Odpovědět1  0
doriel (497) | 10.9.202012:35
No to jo, mám to stejně. Jen nechápu, co na volebních výsledcích ovlivní moje neaktivita na facebooku, to jako že se mají vypnout účty, které mají jiný názor na vývoj voleb a dostat za to zaplaceno? A tohle je jako legální? Trochu dvojí metr si myslím. Propaganda může frčet, ale názor druhé strany žádoucí není. Ameriko, jsi vážně nemocná.
Odpovědět0  0
Zubik1000CZ (323) | 9.9.202010:32
Hmm. Nechat si zaplatit za nepoužívání Facebooku? Give me money
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.